Persberichten

2500ste Boschlogie II getuigschrift

Nort Lammers reikt 2500ste getuigschrift Boschlogie II uit

Op zaterdag 13 april 2019 reikt Nort Lammers het 2500ste Boschlogie II getuigschrift uit aan één van de deelnemende Boschlogie II cursisten. Nort Lammers was in 1990 één van de oprichters van Boschlogie en is gedurende vele jaren zeer nauw betrokken geweest bij deze succesvolle cursus. Wie het 2500ste getuigschrift gaat ontvangen, blijft tot het moment van uitreiken een verrassing.
De afsluiting van de Boschlogie II cursus vindt op 13 april vanaf 11.30 uur plaats in Restaurant La Cantina in de School voor de Toekomst van het Koning Willem I College, Vlijmenseweg 2 in
’s-Hertogenbosch. Media zijn van harte welkom om bij deze bijzondere gebeurtenis aanwezig te zijn.
Boschlogie is in 1990 opgericht door het Koning Willem I College, de Kring Vrienden van
’s-Hertogenbosch en de afdeling Erfgoed van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Het succesvolle concept voor en door vrijwilligers is uitgegroeid tot dé cursus over de cultuurhistorie van ’s-Hertogenbosch.
Inmiddels hebben ongeveer 3200 cursisten deelgenomen aan Boschlogie I en blijft het aantal aanmeldingen groeien. Er is op dit moment zelfs een wachtlijst van bijna vier jaar voor deelname aan Boschlogie I.
Elke cursus Boschlogie II wordt traditioneel afgesloten met het “Bosch Spelleke”. Na afloop van de spellekesronde ontvangen de cursisten hun Boschlogie II getuigschrift.

De Boschloog

De Boschloog; 25 jaar geschiedenis van Boschlogie samengevat in een bijzonder tijdschrift.

‘s-Hertogenbosch, 10 april 2016 – Op donderdag 14 april 2016 heeft Jeannette Noordijk, voorzitter van de Raad van Toezicht van Boschlogie, het eerste exemplaar van het Boschlogie jubileum magazine “De Boschloog” overhandigd aan Huib van Olden, wethouder Cultuur van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Dit gebeurde tijdens het jaarlijkse Boschlogie diner waarmee tevens het Boschlogie jubileumjaar werd afgesloten.

De Boschloog is een tijdschrift voor de boekenkast dat de moeite van het bewaren meer dan waard is. Het omvat 25 jaar geschiedenis van Boschlogie in de vorm van interviews, onderzoeken, biografieën, beschouwingen, verhalen, weetjes, afbeeldingen en nog veel meer. In het tijdschrift is “Human interest” net zo belangrijk als geschiedenis.

In het eerste gedeelte ligt de focus vooral op de pioniers van Boschlogie zoals de oprichters en docenten van het eerste uur. Vervolgens wordt aandacht besteed aan Boschlogie als een belevenis en een reis door het heden en het verleden. Ook wordt Boschlogie in beeld gebracht als belangrijk ontmoetingsmoment voor mensen die een gezamenlijke interesse delen; hun passie en liefde voor de stad ’s-Hertogenbosch.

Hoofdredacteur/projectleider van de Boschloog was Frans van Gaal. Samen met Jac. Biemans, Ton Graus en Annemarie Verschoof vormde hij de redactie.


Over Boschlogie
Boschlogie is dé cursus over de cultuurhistorie van ’s-Hertogenbosch. Al sinds de start in 1990 geldt Boschlogie als een unieke cursus in Nederland. Inmiddels hebben meer dan 2.500 cursisten deelgenomen aan één of meerdere Boschlogie cursussen en modules. Boschlogie is een cursus van en door vrijwilligers. Er is op dit moment een wachtlijst van ruim zeven jaar voor deelname. Nog steeds zijn het Koning Willem I College, de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch, de Afdeling Erfgoed gemeente ’s-Hertogenbosch en Huis73 de drijvende krachten achter de opleiding. Voor meer informatie over de cultuurhistorie van ’s-Hertogenbosch en de cursussen Boschlogie in het algemeen, verwijzen wij naar de website www.boschlogie.nl

Uitreiking 3000ste Boschlogie I getuigschrift

Uitnodiging Pers

’s-Hertogenbosch, 17 november 2017

Burgemeester Mikkers reikt 3000ste getuigschrift Boschlogie uit

Op zaterdag 2 december a.s. wordt door burgemeester Jack Mikkers het 3000ste Boschlogie I getuigschrift uitgereikt aan één van de deelnemende Boschlogie-cursisten. Wie het 3000ste getuigschrift gaat ontvangen, blijft tot het moment van uitreiken een verrassing. De feestelijke afsluiting met de uitreiking vindt plaats in het Bestuurscentrum (Achter het Stadhuis 5-7) vanaf 12.00 uur. Media zijn van harte welkom om bij deze feestelijke gebeurtenis aanwezig te zijn (graag uiterlijk 11.50 uur aanwezig).

Boschlogie is in 1990 opgericht door het Koning Willem I College, de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch en de afdeling Erfgoed van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Het succesvolle concept voor en door vrijwilligers is uitgegroeid tot dé cursus over de cultuurhistorie van ’s-Hertogenbosch.
Inmiddels hebben al meer dan 3000 cursisten deelgenomen en blijft het aantal aanmeldingen groeien. Er is op dit moment zelfs een wachtlijst van ruim twee jaar voor deelname aan Boschlogie I.
Elke cursus Boschlogie I wordt traditioneel afgesloten met een stadswandeling / speurtocht door de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch. Na afloop van de wandeling ontvangen de cursisten hun Boschlogie I-getuigschrift, waarmee zij hun deelname aan Boschlogie I afsluiten.

Voor meer informatie over de cultuurhistorie van ’s-Hertogenbosch en de cursussen Boschlogie in het algemeen, verwijzen wij naar de website www.boschlogie.nl

EINDE BERICHT 

Jubileummagazine De Boschloog

Boschlogie jubileummagazine “De Boschloog” nu verkrijgbaar

‘s-Hertogenbosch, 17 april 2016 – De cursus Boschlogie bestaat 25 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum is een bijzonder tijdschrift verschenen; “De Boschloog”. 

De Boschloog is een tijdschrift voor de boekenkast dat de moeite van het bewaren meer dan waard is. Het omvat 25 jaar geschiedenis van Boschlogie in de vorm van interviews, onderzoeken, biografieën, beschouwingen, verhalen, weetjes, afbeeldingen en nog veel meer. In het tijdschrift is “Human interest” net zo belangrijk als geschiedenis.

In het eerste gedeelte ligt de focus vooral op de pioniers van Boschlogie zoals de oprichters en docenten van het eerste uur. Vervolgens wordt aandacht besteed aan Boschlogie als een belevenis en een reis door het heden en het verleden. Ook wordt Boschlogie in beeld gebracht als belangrijk ontmoetingsmoment voor mensen die een gezamenlijke interesse delen; hun passie en liefde voor de stad ’s-Hertogenbosch.

Het eerste exemplaar van De Boschloog is op donderdag 14 april 2016 overhandigd aan de wethouder Cultuur van de gemeente ’s-Hertogenbosch, Huib van Olden, tijdens het jaarlijkse Boschlogie diner.

Over Boschlogie
Boschlogie is dé cursus over de cultuurhistorie van ’s-Hertogenbosch. Al sinds de start in 1990 geldt Boschlogie als een unieke cursus in Nederland. Inmiddels hebben meer dan 2.500 cursisten deelgenomen aan één of meerdere Boschlogie cursussen en modules. Boschlogie is een cursus van en door vrijwilligers. Er is op dit moment een wachtlijst van ruim twee jaar voor deelname. Nog steeds zijn het Koning Willem I College, de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch en de Afdeling Erfgoed gemeente ’s-Hertogenbosch de drijvende krachten achter de opleiding. Voor meer informatie over de cultuurhistorie van ’s-Hertogenbosch en de cursussen Boschlogie in het algemeen, verwijzen wij naar de website www.boschlogie.nl
afbeelding bij artikel

2000ste BII getuigschrift

Wie ontvangt het 2000ste Boschlogie II getuigschrift?

’s-Hertogenbosch, 5 april 2016 – Op zaterdag 9 april a.s. wordt het 2000ste Boschlogie II getuigschrift uitgereikt aan één van de cursisten, die heeft deelgenomen aan de cursus Boschlogie II van voorjaar 2016. Wie het 2000ste getuigschrift gaat ontvangen, blijft tot op het moment van de uitreiking onbekend. Wij willen u van harte uitnodigen om bij deze bijzondere mijlpaal aanwezig te zijn.

Na het succesvol afronden van de cursus Boschlogie I gaan de meeste cursisten door met de vervolgcursus Boschlogie II. Ook deze cursus bestaat uit 12 lessen met andere onderwerpen dan bij Boschlogie I waardoor de kennis van de stad ’s-Hertogenbosch verder wordt verbreed. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Het Bossche Dialect, Politiek, Museum Slager, Cartografie, Bouwen en Stedenbouw in de Middeleeuwen en de Bevrijding van ’s-Hertogenbosch in 1944. Boschlogie II wordt jaarlijks in het voor- en najaar gehouden.

De cursus Boschlogie II wordt traditioneel afgesloten met een “Bossche Spellekes” ochtend. Na afloop van de spellekes ontvangen de cursisten hun Boschlogie II getuigschrift. Op 9 april sluiten 47 cursisten zo op een speelse wijze hun deelname aan Boschlogie II af.

Tijd en plaats:
Datum / tijd: zaterdag 9 april om ca. 11.30 uur
Locatie: Koning Willem I College, leerlingenkantine in gebouw C (ingang via gebouw B)

Over Boschlogie
Boschlogie is dé cursus over de cultuurhistorie van ’s-Hertogenbosch. Al sinds de start in 1990 geldt Boschlogie als een unieke cursus in Nederland. Inmiddels hebben meer dan 2.500 cursisten deelgenomen aan één of meerdere Boschlogie cursussen en modules. Boschlogie is een cursus van en door vrijwilligers. Er is op dit moment een wachtlijst van ruim twee jaar voor deelname aan de cursus. Nog steeds zijn de oprichters (Koning Willem I College, Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch en Stadsarchief ’s-Hertogenbosch) de drijvende krachten achter de opleiding.
Voor meer informatie over de cultuurhistorie van ’s-Hertogenbosch en de cursussen Boschlogie in het algemeen, verwijzen wij naar de website www.boschlogie.nl

EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie: Helma van Leeuwe-Bak, lid werkgroep Boschlogie (06 53 93 38 33)

Briefing logo-ontwerpwedstrijd

Introductie

In 2015 bestaat de cursus Boschlogie 25 jaar. Het jubileum wordt niet op één specifieke datum gevierd maar gedurende een langere periode die in september 2015 begint en in april 2016 wordt afgesloten. Boschlogieactiviteiten in deze periode krijgen veelal een speciaal jubileumtintje.
Dit geldt zowel voor reguliere bijeenkomsten als de Boschlogiecursussen en bijeenkomsten met docenten, Raad van Toezicht en vrijwilligers als voor specifieke activiteiten die in het kader van het jubileum worden georganiseerd.

Over Boschlogie
Boschlogie is dé cursus over de cultuurhistorie van ’s-Hertogenbosch. Al sinds de start in 1990 geldt Boschlogie als een unieke cursus in Nederland. Inmiddels hebben meer dan 2.500 cursisten deelgenomen aan één of meerdere Boschlogie cursussen en modules. Boschlogie is een cursus van en door vrijwilligers. De oprichters (Koning Willem I College, Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch en Stadsarchief ’s-Hertogenbosch) zijn nog steeds de drijvende krachten achter de opleiding.
Voor meer informatie over de cultuurhistorie van ’s-Hertogenbosch en de cursussen Boschlogie in het algemeen, verwijzen wij naar de website www.Boschlogie.nl
Inmiddels heeft Boschlogie navolgers in andere steden zoals Gouda, Dordrecht, Utrecht, Sneek, Bergen op Zoom, Venlo, Schoonhoven, Zaltbommel, Vianen, Zutphen en Utrecht.

Ontwerpwedstrijd Boschlogie-logo

Boschlogie beschikt niet over een eigen logo en een duidelijke huisstijl. De Werkgroep Boschlogie heeft daarom besloten in het jubileumjaar een Boschlogie-logo te laten ontwerpen. Niet door een professioneel reclamebureau maar juist door diegenen die van Boschlogie zo’n succes hebben gemaakt in de loop der jaren.

Alle (oud)-cursisten, docenten en ieder ander die Boschlogie een warm hart toedraagt, worden van harte uitgenodigd deel te nemen aan de ontwerpwedstrijd voor een logo dat weliswaar ter gelegenheid van het jubileum wordt geïntroduceerd maar daarna nog vele jaren (mede)bepalend zal zijn voor het gezicht van Boschlogie.

Toepassingen van het logo

Het logo zal worden gebruikt op alle uitingen van Boschlogie vanaf september 2015 en onderstreept zo mede het bijzondere karakter van dit Boschlogie jubileumjaar.

Het logo wordt vooral in een digitale omgeving gebruikt maar ook in print. Denk hierbij vooral aan:
• Alle e-mail correspondentie met cursisten en docenten
• De homepage van de website www.Boschlogie.nl
• Persberichten
• Nieuwsbrieven voor o.a. docenten
• Getuigschriften voor cursisten
• PowerPoint presentaties
• Briefpapier
• Cover van het jubileumboek (?)
• Evt. gadgets

Eisen waaraan het jubileumlogo moet voldoen

• Er zijn geen specifieke eisen voor het kleurgebruik maar de omgeving waarin het logo wordt gebruikt is wel een belangrijke randvoorwaarde. Full colour is mogelijk maar het logo zal ook in een zwart-wit omgeving worden toegepast en mogelijk in diapositief op de website. Let hierop!
• De naam “Boschlogie” moet in het logo voorkomen
• De vermelding “25” (jaar) en/of de jaartallen ‘1990-2015’ kunnen in het jubileumjaar aan het logo worden toegevoegd maar dit is geen absolute noodzaak. Als hiervoor gekozen wordt gaat het om een tijdelijke toevoeging, die gebruikt zal worden in de periode september 2015 – april 2016.
• Het logo mag een tekstlogo en/of een beeldmerk zijn. Als er gekozen wordt voor gebruik van een afbeelding, dient deze een duidelijke relatie met ’s-Hertogenbosch en/of Boschlogie te hebben.
Tijdslijn
Het logo wordt vanaf september 2015 gebruikt op alle uitingen van Boschlogie; zowel digitaal als in print.
Ontwerpen kunnen tot uiterlijk 30 maart 2015 digitaal worden aangeleverd bij de Werkgroep Boschlogie t.a.v. Helma van Leeuwe-Bak (Helma.vanleeuwe@gmail.com)
De Werkgroep Boschlogie kiest begin april 2015 de beste drie ontwerpen en legt deze voor aan de Raad van Toezicht voor de definitieve keuze. De winnaar krijgt eveneens in april 2015 bericht.
Tijdens het Boschlogiediner op 23 april 2015 zullen het jubileumlogo en de naam van de ontwerper bekend worden gemaakt. Een dag later volgt een persbericht aan lokale en regionale media. Natuurlijk worden ook alle (oud) cursisten en docenten op die datum per mail geïnformeerd.
Budget
Boschlogie is een cursus van en door vrijwilligers. Het spreekt vanzelf dat het ontwerpen van het logo in dit kader moet worden gezien. Er is geen budget beschikbaar . Wel kan de winnaar op een kleine prijs rekenen én daarnaast op een uitnodiging voor het Boschlogiediner 2015. Tijdens dit diner zal het logo officieel worden gepresenteerd.
De rechten voor het gebruik van het winnende logo komen vanaf het moment van indiening bij Boschlogie te liggen.
Meer informatie nodig?
Voor meer informatie over deze logo-ontwerpwedstrijd kun je contact opnemen met Helma van Leeuwe-Bak van de Werkgroep Boschlogie.
Mail Helma.vanleeuwe@gmail.com
Tel. 06 53 93 38 33


Jan. 2015 - HvL

Boschlogie bestaat 25 jaar in 2015

’s-Hertogenbosch, 3 februari 2015 – Dit jaar bestaat de cursus Boschlogie 25 jaar. Het jubileum wordt niet op één specifieke datum gevierd maar gedurende een langere periode van september 2015 tot april 2016. De eerste voorbereidingen zijn deze week gestart met het uitschrijven van een ontwerpwedstrijd voor een Boschlogielogo onder (oud-)cursisten en docenten.

Boschlogie heeft geen eigen logo en evenmin een duidelijke huisstijl. De Werkgroep Boschlogie heeft daarom besloten het jubileumjaar aan te grijpen om een Boschlogielogo te laten ontwerpen; niet door een professioneel bureau maar juist door diegenen die van Boschlogie zo’n succes hebben gemaakt in de loop der jaren. Alle (oud-)cursisten, docenten en ieder ander die Boschlogie een warm hart toedraagt, worden daarom van harte uitgenodigd deel te nemen aan de ontwerpwedstrijd voor een logo dat weliswaar ter gelegenheid van het jubileum wordt geïntroduceerd maar daarna nog vele jaren (mede)bepalend zal zijn voor het gezicht van Boschlogie.

Het logo wordt vanaf september 2015 gebruikt op alle uitingen van Boschlogie; zowel digitaal als in print. Ontwerpen kunnen tot uiterlijk 30 maart 2015 digitaal worden aangeleverd bij de Werkgroep Boschlogie t.a.v. Helma van Leeuwe-Bak (Helma.vanleeuwe@gmail.com). De briefing is te vinden op de website van Boschlogie www.Boschlogie.nl onder het kopje “Nieuws”.

De Werkgroep Boschlogie kiest begin april 2015 de beste drie ontwerpen en legt deze voor aan de Raad van Toezicht voor de definitieve keuze. Tijdens het Boschlogiediner op 23 april 2015 zullen het winnende logo en de naam van de ontwerper bekend worden gemaakt.

De invulling van het jubileumjaar begint op dit moment concreet vorm te krijgen. De opening en afsluiting van het jubileumjaar krijgen een feestelijk tintje. Er zijn vergevorderde plannen voor een jubileumboek. Ook is besloten dat er op zaterdag 19 september een Boschlogie-café wordt georganiseerd in het Koning Willem I College. Hier kunnen (oud-)cursisten, (oud-)docenten en vele andere bij Boschlogie betrokkenen elkaar in een informele sfeer ontmoeten zoals dat voorheen het geval was tijdens de Boschlogie III markt. Over het programma wordt u t.z.t. in meer detail geïnformeerd.

Over Boschlogie
Boschlogie is dé cursus over de cultuurhistorie van ’s-Hertogenbosch. Al sinds de start in 1990 geldt Boschlogie als een unieke cursus in Nederland. Inmiddels hebben meer dan 2.500 cursisten deelgenomen aan één of meerdere Boschlogiecursussen en -modules. Boschlogie is een cursus van en door vrijwilligers. Nog steeds zijn de oprichters (Koning Willem I College, Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch en Stadsarchief ’s-Hertogenbosch) de drijvende krachten achter de opleiding.
Voor meer informatie over de cultuurhistorie van ’s-Hertogenbosch en de cursussen Boschlogie in het algemeen, verwijzen wij naar de website www.boschlogie.nl

Het succes van Boschlogie bestaat niet alleen uit het grote aantal cursisten dat in de loop der jaren heeft deelgenomen aan Boschlogie I, II en/of III maar ook uit het aantal navolgers in andere steden. Inmiddels heeft Boschlogie navolgers zoals Gouda, Dordrecht, Utrecht, Sneek, Bergen op Zoom, Venlo, Schoonhoven, Zaltbommel, Vianen, Zutphen en Utrecht.

-------------------------------------------------------------------------------------

Voor meer informatie: Helma van Leeuwe-Bak, lid werkgroep Boschlogie (06 53 93 38 33)

Winnaar Boschlogie logo-ontwerp­wedstrijd bekend

Frank Preller ontwerpt winnende logo

’s-Hertogenbosch, 23 april 2015 – Begin dit jaar heeft de Werkgroep Boschlogie een wedstrijd uitgeschreven voor het ontwerpen van een Boschlogielogo. Vandaag is tijdens het jaarlijkse Boschlogiediner bekendgemaakt dat Bosschenaar Frank Preller het winnende logo heeft ontworpen. Zijn ontwerp is gebaseerd op het water en de poorten, die beide al eeuwenlang bepalend zijn voor het gezicht van de stad ’s-Hertogenbosch. Het logo wordt geïntroduceerd ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van Boschlogie en zal vanaf nu vele jaren (mede) bepalend zijn voor het gezicht van Boschlogie.

Boschlogie had geen logo en evenmin een duidelijke huisstijl. De Werkgroep Boschlogie heeft daarom besloten het jubileumjaar aan te grijpen om een Boschlogielogo te laten ontwerpen en hiervoor een wedstrijd uit te schrijven. Deze ontwerpwedstrijd is een groot succes geworden en heeft de verwachtingen ruim overtroffen. Elf inzenders hebben in totaal meer dan 50 logo’s ingediend. De keuze van het winnende logo was verre van gemakkelijk vanwege de hoge kwaliteit van de inzendingen. Uiteindelijk hebben de leden van de Werkgroep en de leden van de Raad van Toezicht van Boschlogie gekozen voor het ontwerp van Frank Preller. 

Het nieuwe Boschlogielogo is een modern, gestileerd logo dat gebaseerd is op de poorten en het water, die beide een belangrijke rol spelen in de geschiedenis van de stad. De poort staat symbool voor de binnenkomst in de historische stad ’s-Hertogenbosch. Frank Preller zegt hierover: “Wil je een stad leren kennen, dan moet je er zijn. Dus om de kennis van ’s-Hertogenbosch verder te ontwikkelen, is Boschlogie van belang. Vandaar het idee van een poort in het logo.” Met enige fantasie is ook de Moerasdraak in het logo te herkennen.

Het logo levert niet direct een associatie met ’s-Hertogenbosch op maar zal snel een duidelijk punt van herkenning worden voor Boschlogie. De frisse kleurstelling valt op en spreekt aan. Het nieuwe logo voldoet dan ook aan alle eisen, die in de briefing zijn geformuleerd.

In september 2015 bestaat de cursus Boschlogie 25 jaar. De invulling van de viering van het jubileum begint steeds concreter vorm te krijgen. De opening en de afsluiting van de jubileumperiode in april 2016 krijgen een feestelijk tintje. Er wordt hard gewerkt aan een speciaal magazine over 25 jaar Boschlogie dat in 2016 zal verschijnen. Ook wordt er op zaterdag 19 september een Boschlogie-café georganiseerd in het Koning Willem I College. Hier kunnen cursisten, docenten en andere genodigden elkaar in een informele sfeer ontmoeten. De uitnodigingen voor deelname worden nog voor de zomervakantie verstuurd.

Over Boschlogie
Boschlogie is dé cursus over de cultuurhistorie van ’s-Hertogenbosch en bestaat in september 2015 25 jaar. Al sinds de start in 1990 geldt Boschlogie als een unieke cursus in Nederland. Inmiddels hebben meer dan 2.500 cursisten deelgenomen aan één of meerdere Boschlogiecursussen en -modules. Boschlogie is een cursus van en door vrijwilligers. Nog steeds zijn de oprichters (Koning Willem I College, Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch en Stadsarchief ’s-Hertogenbosch) de drijvende krachten achter de opleiding.

Het succes van Boschlogie bestaat niet alleen uit het grote aantal cursisten dat in de loop der jaren heeft deelgenomen aan Boschlogie I, II en/of III maar ook uit het aantal navolgers in andere steden. Inmiddels heeft Boschlogie navolgers zoals in Gouda, Dordrecht, Utrecht, Sneek, Bergen op Zoom, Venlo, Schoonhoven, Zaltbommel, Vianen, Zutphen en Utrecht.
Voor meer informatie over de cultuurhistorie van ’s-Hertogenbosch en de cursussen Boschlogie in het algemeen, verwijzen wij naar de website http://www.boschlogie.nl/

Voor meer informatie: Helma van Leeuwe-Bak, lid werkgroep Boschlogie (06 53 93 38 33)

Boschlogie III april 2015

Aanmelding modules Boschlogie III start op 9 mei 2015

’s-Hertogenbosch, 20 april 2015 – Op 9 mei start de aanmelding voor de modules Boschlogie III die in het najaar van 2015 worden aangeboden. Cursisten die in het bezit zijn van een getuigschrift Boschlogie II, kunnen zich van zaterdag 9 mei tot en met vrijdag 15 mei 2015 aanmelden voor één of meerdere modules van Boschlogie III. Dit kan via de Boschlogie website www.boschlogie.nl.

Cursisten kunnen inschrijven voor de volgende modules:
• Architectuur in ‘s-Hertogenbosch na 1945
• Begraafcultuur
• 1629, Het Beleg “compleet”
• Bossche school
• Heraldiek in de gemeente ’s-Hertogenbosch
• Industrieel Erfgoed deel 1 (deel 2 volgt in voorjaar 2016)
• Jheronimus Bosch
• Literatuur van en over ’s-Hertogenbosch
• Middeleeuwse Cultuur: Goud- en zilversmeden, Klokken en beiaarden, Stadspijpers, Rederijkerij
• Molens van ’s-Hertogenbosch
• Mystiek van de Sint Jan
• Provinciehuis
• Van Latijnse school tot Stedelijk Gymnasium
• Van Uithangteken tot gevelsteen
• Vervoer in en rond ’s-Hertogenbosch
• Verzet en verraad in ’s-Hertogenbosch ’40 – ‘45
• Vestingwerken
• Ziekenhuis in de stad van Jeroen Bosch

Het rooster komt op 28 april a.s. op de website van Boschlogie maar inschrijven is pas mogelijk vanaf 9 mei. Cursisten die meer informatie willen hebben over de inhoud van de modules, cursusdata en kosten kunnen hiervoor de website www.boschlogie.nl raadplegen.

Voor diegenen die niet digitaal kunnen inschrijven, is er een mogelijkheid hun keuze telefonisch door te geven. Dit kan van maandag 11 mei tot en met woensdag 13 mei tijdens kantooruren bij het secretariaat van Boschlogie: 073 62 49 593.

Inschrijvingen, die vóór 9 mei via de website zijn ontvangen, worden niet in behandeling genomen. Bij een te groot aantal aanmeldingen voor een specifieke module, wordt geloot. Volgorde van inschrijving speelt geen rol bij plaatsing. Cursisten horen zo spoedig mogelijk na 16 mei of ze zijn ingeloot voor de module(s) van hun keuze. Cursisten, die dan niet ingeloot worden, zijn direct geplaatst voor de volgende keer dat de module wordt gehouden. Iedere cursist krijgt hierover persoonlijk bericht.


Over Boschlogie
Boschlogie is dé cursus over de cultuurhistorie van ’s-Hertogenbosch en bestaat in september 2015 25 jaar. Al sinds de start in 1990 geldt Boschlogie als een unieke cursus in Nederland. Inmiddels hebben meer dan 2.500 cursisten deelgenomen aan één of meerdere Boschlogie cursussen en modules. Boschlogie is een cursus van en door vrijwilligers. Nog steeds zijn de oprichters (Koning Willem I College, Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch en Stadsarchief ’s-Hertogenbosch) de drijvende krachten achter de opleiding. Het succes van Boschlogie bestaat niet alleen uit het grote aantal cursisten dat in de loop der jaren heeft deelgenomen aan Boschlogie I, II en/of III maar ook uit het aantal navolgers in andere steden. Inmiddels heeft Boschlogie navolgers zoals in Gouda, Dordrecht, Utrecht, Sneek, Bergen op Zoom, Venlo, Schoonhoven, Zaltbommel, Vianen, Zutphen en Utrecht.

Voor meer informatie over de cultuurhistorie van ’s-Hertogenbosch en de cursussen Boschlogie in het algemeen, verwijzen wij naar de website www.boschlogie.nl

Voor meer informatie: Helma van Leeuwe-Bak, lid werkgroep Boschlogie (06 53 93 38 33)
 Portaal  Zoeken